Любов и секс

Създадоха презерватив, гарантиращ женския оргазъм

Да, това е абсолютният факт – учени твърдят, че са открили свещения граал на секса. Става въпрос за новия женски презерватив, който гарантира оргазми при всеки полов акт.

До една година в Европа ще бъдат пуснати в продажба презервативите VA w.o.w., които не само ще пазят от полови инфекции и нежелана бременност, но и ще осигурят на дамите цялото удоволствие, на което се надяват по време на секс. И всичко това благодарение на малкия вибратор, вграден в сърцевидната основа на презерватива.

Предварителните изследвания показват, че при първа употреба на презерватива 70% от дамите са получили оргазъм, при втора – 84%, а при трета – 100%.

Кубче лед за повече страст в леглото

Внезапната промяна на температурата причинява свиване на кръвоносните съдове на повърхността на тялото

След това организмът произвежда хормона норадреналин, който понижава усещането за болка, но и обезпечава на партньора ви допълнителен химически заряд за по-голямо удоволствие. „Ефектът е удивителен, когато усещането е неочаквано”, коментира сексологът д-р Пфаус. Съществуват три варианта за „употреба” на леденото удоволствие.

  1. Още преди да започнете със същинския секс, погалете партньора си с кубче лед. Бавно го прокарайте по цялото тяло, но не приближавайте ерогенните зони, за да засилите максимално удоволствието.
  2. Използвайте леда в момент, когато и двамата сте се разгорещили достатъчно, но не искате още да стигате до финала. Ледът ще охлади страстите, ще предизвика потръпване и ще удължи процеса на изпитваното удоволствие.
  3. Използвайте кубчето по време на орален секс. Сложете студеното блокче в уста и го смучете известно време, след което се спуснете към клитора на партньорката си. Тя ще усети едновременно затопляне (от възбудата) и охлаждане – от студения ви език. Оргазмът й е гарантиран, коментират специалисти.

5 въпроса и отговорите на специалистите

Secret-sex-tipsКоя е най-честата мъжка еротична фантазия? Тройка с две жени. Поне веднъж в живота си всеки мъж си е мечтал за подобна ситуация, въпреки че в действителност груповият секс по формулата М+Ж+Ж не е толкова добър, колкото изглежда, споделят сексолози.

Имат ли мъжете G-точка и къде се намира тя? Да и това е простатната жлеза, до която се достига чрез стимулация на ануса. Преди да се спуснете към нея, започнете с лек еротичен масаж – главата, раменете, гърба, корема, отделете специално внимание на дупето. След това можете да започнете проникването. Ако мъжът не е напълно уверен в желанието си, стимулирайте областта между ануса и топките, с кръгови движения. Ако партньорът ви не се притеснява от проникването в ануса, запасете се с лубрикант и проникнете внимателно с масажиращи движения. Следете за реакциите му, не бързайте, движете пръста си ритмично.

Има ли храни, които променят вкуса на влагалищния секрет? Да, чесънът и аспержите могат да го направят по-остър и неприятен, докато плодове като ананас ще му придадат сладост. Другите „подобряващи” вкуса продукти са ананас, магданоз, мента, канела, босилек, мащерка, ванилия, ябълки, мед, банани, ягоди, авокадо, смокини, диня и малини, праскова, круша, манго, грозде, грейпфрут.

Защо по време на секс имам чувството, че ми се ходи до тоалетна? Пикочният мехур се намира близо до предната стена на влагалището. И в позите, стимулиращи G-точката, това усещане се появява често, но е лъжливо.

Има ли поза, в която мъжът издържа най-дълго? Някои специалисти препоръчват позата, при която мъжът лежи по гръб, а жената е върху него. Казват, че така се притиска гръбначния стълб, което помага на мъжа да забави еякулацията. Все пак имайте предвид, че нещата зависят много и от движенията на партньорката – колкото по-ритмични са те, толкова пътят до финала е по-кратък.

Изкуството на взаимната мастурбация

155329_169467073088222_159108754124054_367123_3192812_nТя ще разнообрази сексуалния ви живот – може да послужи като прелюдия към секса или да се превърне в самостоятелна любовна игра. Всичко зависи от фантазията ви.

Искате да си подарите нови усещания, да поставите отношенията си на ново ниво и да се възнаградите с множествени оргазми? Тогава опитайте!

Използвайте играчки. Започнете да мастурбирате с ръка, но при следващата стъпка включите в заниманията си и няколко играчки от сексшопа.
Променете времето. Ако сте свикнали да правите секс сутрин, отделете вечерите си за нещо по-така. Можете да си пуснете еротичен филм, да го направите във ваната или пред огледалото.
Как да доставите удоволствие на партньорката си? За да изпита силен оргазъм, вие трябва да движите правилно пръстите и дланта си. С дланта си можете да галите пубиса, а с показалеца да извършвате бавни и кръгови движения върху клитора. Можете с единия си пръст да проникнете във влагалището, докато другият гали клитора. Променяйте посоката, ритъма и силата на натиск. И не забравяйте, че прекалено силната стимулация на клитора не увеличава, а понижава удоволствието. Сексолозите съветват да обърнете внимание и на другите чувствителни зони от тялото – гърдите и дупето.
Как да доставите удоволствие на партньора си? Обхванете с длани половия му член, под главичката, и нежно ги движете нагоре-надолу, след това променете посоката. Движенията ви не трябва да са монотонни. От време на време нежно галете скротума. Имайте предвид, че някои мъже предпочитат да стимулита преди всичко главичката.
Съвет: Сексолозите определят като най-откровена и възбуждаща поза за взаимна мастурбация тази, при която единият партньор е застанал пред огледалото, а другият е малко зад него и двамата наблюдават отражението си. Тя гарантира бърз оргазъм.

Интересни факти за секса, които със сигурност не знаете

3a33281d0bfd211a_Sex.jpg.xxxlarge_2x• Най-разпространената сексуална фантазия е посветена на оралния секс.
• Максималната скорост, с която еротичните усещания достигат от кожата до мозъка, е 250 км/ч.
• 8% от хората по света правят редовен анален секс.
• 60% от мъжете и 54% от жените са правили поне веднъж секс за една нощ.
•40% от продадените в света презервативи се купуват от… жени.
•Мъжете твърдят, че мъжкият полов орган получава ерекция за 10 секунди, според жените това време е само 4 секунди.
•56% от мъжете правят секс на работното си място.
• В един от районите на Полинезия двойките правят секс три пъти всяка вечер, докато партньорите навършат 30 години. След това броят на половите контакти пада на 14 за месец.
• Една трета от всички хора имат извънбрачни връзки.
• 62% от хората по света смятат, че изневярата е нещо нормално.
• Повече от 500 американци умират всяка година от удушаване, опитвайки се да увеличат притока на кислород към мозъка, за да изпитат по-разтърсващ оргазъм.

7 етапа в семейните отношения

sexproblemsПрез първия ние сме опиянени, после – спокойни, след това – отегчени и някак раздразнени. Ако прескочим драмите, ще открием, че партньорът може да ни бъде най-добрия приятел. И го уважаваме. Искаме да бъдем заедно, затова правим компромиси и забравяме за себе си. Обичаме. 

Шоколадова фаза или химията на страстта. Когато мъжът и жената се срещат, те се влюбват. В този момент всяка глупост ни се струва удивителна. Намираме се в състояние на наркотично опиянение. В този период не трябва да вземате важни решения, защото действието на наркотика ще свъши в един момент…
Фаза на пресищането. Тя настъпва след шоколадовата. Чувстваме се умиротворени.
Третата фаза е на отвращението. Случва се при дългите връзки. При нея се появяват скандалите, защото започваме да гледаме под лупа действията на партньора, концентрираме се върху недостатъците му. Най-лекият и погрешен изход от третата фаза е разводът или раздялата. Погрешен, защото ще минете пак през първите две фази и ще стигнете до третата, но с нов партньор.
Четвъртата фаза е на търпението. Скандалите продължават, но вече не са с такъв фатален характер, както в предходната фаза. И двамата партньори знаят, че след скандала, отношенията ще бъдат възстановени.
Петата фаза е на уважението и първата на любовта. Започваме да мислим не с какво ни е длъжен партньорът, а с какво ние сме му длъжни. Съсредоточаваме се върху своите отговорности.
Шестата фаза е тази на приятелството. Тя е сериозна подготовка към любовта.
Седмата фаза е самата любов. Тя се учи чрез различни ситуации, в които попадаме. За нея трябва да узреем, да се откажем от егоизма. Не можем да избираме родителите си, нали? Обичаме ги такива, каквито са. Но избираме мъжа или жената, с които да прекараме живота си…

Как да познаем истинската любов?

Young romantic couple dancing together - OutdoorsДори да сте безумно влюбени в момента, можете ли да твърдите със сигурност, че това е правилният човек за вас? Психолозите ни предлагат 5 критерия, по които можете да се опитате да познаете, че това е „вашият“ човек.

1. Винаги се наслаждавате на компанията му и на общуването с него. Смеете се, шегувате се, чувствате, че сте попаднали в състояние на вечен транс, на щастие, което ще продължи цял живот. Чакате с нетърпение срещата си него, въпреки че се понавате отдавна.
2. Имате общи цели и убеждения. Ако искате да създадете дълбока и дълга връзка, трябва да бъдете съвместими като характери. Ако имате различни приоритети, трудно ще останете заедно дълго време.
3. Подкрепяте се и се доверявате един на друг. За да се радвате на дълго любовно щастие, трябва да се научите да се доверявате. Това означава, че можете да разчитате на човека до вас и в болест, и в здраве, в богатство и в бедност, независимо дали сте положили подпис или не. Да искате да разделите и споделите с него всичко – и хубавото, и лошото. Да му разкриете най-съкровените си тайни.
4. Помните важните дати. Първата ви среща, първата целувка, както и всички онези първи и важни неща, които сте правили заедно. Ако и двамата ги помните, означава, че и двамата сте влюбени и сериозно увлечени.
5. В отношенията ви няма място за драми. Ако при конфликт, успявате да се справите със зрели и спокойни методи – изслушвате се, извинявате се, ако сте сбъркали, признавате грешките си, то това е любов.

Семеен спасителен план в 8 стъпки

01-intro-COMP-293626Скандалите, упреците, караниците, тръшкането на вратите и виковете не решават проблемите.

Понякога ви се струва, че изходът от тази ситуация е само един и той се нарича развод. Но не е съвсем така. Не и ако обичате човека срещу вас. И ако той ви обича. Идеално щастие няма, също както и идеални хора. Просто трябва да намерите верния път един към друг.
1. Ако усещате, че отношенията ви вървят в неправилната посока, вземете бързи мерки. Вгледайте се в себе си и се опитайте да разберете каква е причината  за вашето недоволство. Често проблемите започват, заради външни обстоятелства – липсата на пари, болест, грижи в работата или неуредици с дома. Ако за един от двамата съществува такъв външен препъни камък, другият трябва да положи повече усилия, за да помогне и да изведе семейната кола от канавката, към която се е запътила.
2. Ако причината за проблемите е някакъв недостатък на партньора, като начало си отговорете на въпроса – толкова ли е зле, че не можете да го преглътнете? Трябва да разберете, че всички хора си имат недостатъци, включително и вие.
3. Вярвайте в силата на любовта – всеопрощаващата, правеща жертви, без упреци, любовта, която въпреки проблемите не се предава.
4. Научете се да се отнасяте сдържано и с уважение към другия. Забравете за желанието си да го упреквате и обиждате – просто си спомнете за човека, в когото сте се влюбили…
5. Всички семейства преживяват кризи. Психолозите дори са определили годините, в които тези кризи се случват. Вие няма как да сте изключение, нали?
6. Ако проблемите ви се задълбочават, потърсете професионална помощ. Понякога негативизмът ни пречи да видим собствените си грешки и ние се лутаме в един и същи лабиринт, без да виждаме правилната посока.
7. Не забравяйте, че силата на действието е равна на силата на противодействието. Ако 7 пъти на ден повтаряте на мъжа си, че греши, трябва да направите така, че 7 пъти да чуе от вас нещо позитивно. Не забравяйте да му казвате, че го цените и обичате.
8. И още нещо, ако работата стане дебела и разводът наистина чука на вратата ви, вземете си куфарите и отидете някъде за седмица, две, месец. Така ще можете да си дадете сметка колко много го обичате, обичате ли го всъщност или без него ви е много, много по-добре… И ще можете да вземете правилното решение, на базата на реалните си чувства, а не на емоциите.

Женският оргазъм зависи от размера, но не този, за който си мислите

Zhenski_orgazmАмерикански учени твърдят, че размерът действително има значение, когато говорим за женското удоволствие. Но не става въпрос за размера на „мъжкото достойнство“, а на клитора!

Аноргазмията или отсъствието на удовлетворение от половия акт при дамите е сериозен проблем, защото води след себе си депресия, раздразнителност, постоянно главоболие, дори истерични пристъпи.
Лекарите съветват жените с подобно оплакване да се обърнат към специалист сексолог, въпреки че дори правилното лечение не гарантира връщането на удоволствието.
Американски учени обаче са установили след сериозни проучвания, че оргазмът зависи от размера на клитора: колкото по-малък е той, толкова по-голяма е вероятността от липсата на върховно удоволствие. Специалистите установили още, че степента на възбуда при нежния пол зависи от разположението на клитора спрямо влагалището – колкото по-далеч е от него, толкова по-малка е вероятността за достигане на оргазъм.
Т.е. женският оргазъм действително зависи от размера, но пенисът тук няма никаква вина, коментират учените. Важна е не точката G, а точката К – клиторът. Именно той се явява източник на сексуално удоволствие при дамите, казват още изследователите. И се надяват откритието им да помогне в създаването на лечение за проблема.

Сексът като храна – фастфууд или домашен обяд?

TS-kitchen-tableИ храната, и сексът имат една важна цел – да носят удоволствие. Е, пристъпвайте към дегустацията и не се ограничавайте с едно блюдо.

Молекулярна кухня. Този научен метод за приготвяне на храната, опиращ се на физико-химичните особености на съставките и тяхното взаимодействие е изключително актуален в момента. Като „молекулярен” можем да определим онзи секс, при който оценяваме привлекателността на партньора чрез органите на обонянието и осезанието. Ако ароматът му ви изкарва от равновесие, ако главата ви се върти след страстните целувки, а от докосванията му по кожата ви преминават тръпки, то вие сте напълно съвместими на физико-химично ниво и можете да очаквате температурата на отношенията ви да нараства…

Фастфууд. Искате да удовлетворите сексуалното желание колкото се може по-бързо – тук и сега. Гладът възниква на най-неподходящите места – на работа, докато сме на лекции, на делова среща, на плажа, във фитнеса. Възползвайте се от тези моменти, защото те внасят много свежест в отношенията, но не стигайте до самия край. Трудно ще получите истинско удоволствие за десет минути… А по-дълго тези „фастсекс” похвати не продължават.

Вредните похапвания между основните хранения. Отличават се от бързия секс по това, че знаете, че нищо добро няма да излезе от тях. Може да се случи с бившето ви гадже или някой подпийнал колега на официална вечеря – удоволствието е нулево, а и неприятните последствия ще бъдат налице – от угризения на съвестта до нещо по-заразно. И въпросът „Защо ми трябваше да го правя?” няма да ви помогне.  Но все пак си струва да си го зададете.

Полуфабрикатите. Играчките помагат бързо и без загуба на емоционално ниво да задоволим сексуалния си глад. Но и в секса, както е с храната, трудно ще посегнеш втори път към един и същ полуфабрикат. Прекалено са предсказуеми и скучни. А ние търсим разнообразие…

Домашен обяд. Това е най-добрият стар секс с постоянния ни партньор, когото вече познавате. Менюто е малко еднообразно, а романтичните вечери са най-много веднъж в месеца. Добре е от време на време да разнообразявате предлагането, да включвате необичайни усещания и  деликатеси, любовната кухня има нужда от обновяване, за да бъде все така вкусна и обичана.

От тъмната страна. В света има доста странни ресторанти и заведения за хранене. Има такива, където персоналът нарочно обижда клиентите… Имайте го предвид следващия път, когато започнете да сваляте дрехите си. Защо не изиграете ролята на една много гневна и страстна жена? Кой знае, на партньорът може и да му хареса.

Имате връзка, а се чувствате привлечени от друг/а?

have-long-term-relationship-300Всъщност в това няма нищо лошо. Често се случва хората да изпитват симпатии към предтавител на другия пол, въпреки че са с постоянен партньори и имат семейство. Но… Доколко привличането е просто интерес и кога става въпрос за нещо повече? Следващите няколко въпроса ще ви помогнат да разберете това.

Щастливи ли сте във връзката си?
Да: Успокойте се. Привличането, което изпитвате, е напълно човешко. Не трябва да се страхувате. Възползвайте се от него, за да пофлиртувате, все пак наближава пролетта!
Не: Може би привличането, което изпитвате, е знак, че чувствата към партньора ви са се променили. Помислете защо не сте щастливи. След това си отговорете на въпроса искате ли да бъдете с партньора си? Ако отговорът е да, поработете над отношенията си, за да върнете щастието си от връзкакта си. Ако не сте сигурни за връзката си, може би трябва да се разделите за известно време?

Задоволени ли сте сексуално във връзката си?
Да: Ако правите добър секс с постоянния си партньор, привличането, което изпитвате към друг може би трябва да ви покаже, че имате нужда от нещо повече. Например по-дълбока емоционална връзка. Опитайте се да намерите повече общи интереси, освен тези в леглото.
Не: Ако се заглеждате по други, защото не сте доволни от секса, опитайте се да намерите начин да промените това.

 Бихте ли рискували постоянната си връзка, за да опитате нещо ново?
Да: Ако не ви притеснява факта, че страничната ви забежка може да стане повод за раздяла, може би трябва да приключите настоящата си връзка още сега. Защо да карате партньора си да страда?
Не: Добре, знаете, че не искате да рискувате постоянното си партньорство, но все още се чувствате привлечени от друг… Ще трябва да се преборите с желанието. Все пак то е мимолетно.

Как да избегнем подводните камъни във връзката след първата година

sexproblems1Емоциите са улегнали, а семейната идилия далеч не е това, което сте очаквали. Сутрин никой не бърза да направи кафето на другия, нито слагате цветя в красивата ваза, а вечерята на свещи си остава просто план.

Уви, с разпрелението на семейните задължения се появяват и първите проблеми. И романтиката бавно отстъпва назад… Можете да избегнете това.
Първо, не премълчавайте проблемите. Говорете, обсъждайте, но се и вслушвайте в аргументите на другия.
Второ, забравете за миналите неща. Когато говорите по дадена тема, обсъждайте само нея.
Трето, научете се да отстъпвате. Никога не забравяйте, че вече не живеете сами и човекът срещу вас също има достойнство.
Четвърто, потърсете забравеното си чувство за хумор и го използвайте. Ситуацията винаги изглежда много по-лека, когато погледнем на нея с усмивка.
Пето, не намесвайте в отношенията си странични хора. Научете се да решавате проблемите си сами.
Шесто, уважавайте решенията на другия, независимо дали вие бихте постъпили така или не.
Седмо, не говорете лошо за партньора си зад гърба му. И не обсъждайте разговорите си с приятелите или близките си.

10 причини да правите секс

1623642_721172384568641_1311896921_nКогато е редовен, ползите от него са наистина много!

Отслабвате. Доставяйки удоволствие на себе си и на партньора си, хабите много повече калории, отколкото докато се снимате с телефона за instagram след 5-минутна тренировка в спортната зала. След секс в мисионерската поза сте се разделили с 86 ккал, в поза doggy style – 324 ккал, а в ездачката – цели 512 ккал.
Борите успешно стреса. Сексолозите са доказали, че ако правите секс два пъти седмично, ще можете да се справите и с най-нервната ситуация.
Казвате „не” на депресията. Да – това е факт – сексът е най-добрият антидепресант в света. Оргазмите и ласките допринасят организмът ви да произвежда „хормона на щастието”, който се справя с всички прояви на депресията.
Намалява болката. Редовният секс не само ви прави по-щастливи, но отпуска и нервните окончания. Това е много полезно, особено преди месечния ви цикъл, когато усещате неприятна тежест в корема и силно главоболие.
Укрепва имунитета. Имуноглобулинът, произведен от организма по време на секс, ви пази от простуда и грип.
Подобрява паметта. До този извод са стигнали учените от университета в Хамбург. Те твърдят, че обогатената с кръв и адреналин кръв, подобрява способността ни да се концентрираме и да помним.
Тренирате сърцето. Още едно откритие – хората, които се занимават със секс повече от три пъти в седмицата, по-рядко получават инфаркт.
Повишава самооценката и помага да се справите с комплексите. Отново факт – редовният полов живот помага на жената да се чувства защитена, благодарение на което тя е много по-уверена в живота.
Подмладява ви. Защото е отлично физическо натоварване. Поддържа мускулите в тонус, увеличава количеството на колагена, което пък препятства стареенето и прави кожата чиста, косата – здрава и блестяща.
Помага да напреднете в кариерата. Когато се чувствате уверени, отзивчиви сте и добронамерени, лесно ще постигнете успех в работата. Шефът ви със сигурност ще оцени способността ви да вземате бързи решения и да се справяте с поставените задачи.

 

5 урока по секс от Саманта Джоунс

samantaТя е уверена в себе си, малко цинична, изпитваща слабост към случайните връзки. Тя е Саманта Джоунс. Ефектната блондинка, за чиито любовни похождения разбираме, благодарение на актрисата Ким Катрал, не се притеснява да експериментира и винаги постига поставените цели. А какво мисли за секса?

 „Рано или късно всички женени спират да правят секс”…
Омъжена Саманта никога не е била, но пък е преспала с достатъчно на брой женени мъже, които спирайки да правят секс със съпругите си, са попаднали в обятията на обаятелната блондинка. Така че мили дами, не чакайте мъжът ви да свърне към друга, защото вкъщи вече не му е интересно. Разбира се, с времето „пеперудите” в стомаха изчезват и сексът става някак по навик, но вие го обичате, нали? Тогава направете всичко, за да останете желана. Експериментирайте, не пренебрегвайте съветите за секси бельо, правете го навсякъде, където ви дойде желанието – дори на кухненския под, въпреки, че не е толкова чист… Но пък е възбуждащо! Бъдете инициативни. Няма да останете разочаровани.

 „Мъжете си тръгват еднакво лесно както от жена, която е легнала с тях на първа среща, така и от тази – която се е пазила до десетата…”
Според Саманта не е важно дали сте се въздържали цял месец и сте ходили на романтични срещи и вечери или още след първия час на запознанството ви сте измачкали чаршафите. Това няма никакво значение за бъдещите ви отношения, категорична е Джоунс. В тези неща няма закономерност, твърди Саманта. Затова не си струва даkim-cattrall-6 спазвате правила, защото такива не съществуват. Бъдете себе си и следвайте собствените си желания и инстинкти, съветва г-жа Джоунс.

 „Идеален по всички параметри, ужасен в леглото…”
Тя винаги е била привлекателна за представителите на силния пол. И винаги е била уверена, че идеалните мъже – онези, които ухажват красиво, оставят ви пред вратата след първата среща и не дават никакъв повод за съмнение, всъщност са ужасни любовници. Но виж, онези, по-грубите, дори леко надменните, са стопроцентови любовници. А за какво ви е идеален мъж, ако ще ви се наложи да скучаете с него, пита Саманта.

 „Не е нужно да се мисли много, а да се целува”…
Тук г-жа Секс е видяла нещата в дълбочина. И според психолозите много от проблемите между жените и мъжете възникват, заради прекаленото говорене и откриване на несъществуващи проблеми. Вместо да водите празни разговори и да завършите със скандал, по-добре заемете с нещо много по-полезно и приятно – целувайте се. Въпреки че от гледна точка на Саманта това би прозвучало така: „Правете секс, деца мои!”

3 прости техники за страхотен любовен масаж

massageМасажът ви дава невероятна свобода на действие и власт над тялото на партньора. Можете да използвате всякакви помощни материали – пера, копринена панделка, мека четка.

Докосването на коприната. Казват, че това е една от най-чувствените материи, които могат да доставят изтънчени удоволствия. Ето защо непременно трябва да имате копринена лента или шал на разположение. Можете да ги напръскате с чувствен аромат. И така: вземете в ръка коприненото парче плат и нежно го прокарайте по тялото на любимия. Погъделичкайте го, но нежно, след това може да му вържете ръцете и да продължите с масажа. Гарантираме ви, че той ще оцени усилията ви.

Погалете тялото му с мека четка (може да използвате нова, за бърсане на прах, от онези перестите). Нежният масаж на тялото на партньора ви ще събуди еротичните му фантазии и ще го накара да се чувства много, много приятно…

Лекият полъх на перата. Допирът до кожата на мекото щраусово перо е изключително еротично и възбуждащо преживяване. Игриво погалете ерогенните зони на лююбимия, за да възпламените страстта му.

6 интересни факта за секса, които може би не знаете

file1614038_310fc0581. Съществува ли все пак прочутата точка G? Съществува, но съществуват и много спорове за това как трябва да й се въздейства. Тази важна за удоволствието ни точка се намира на горната стена на влагалището.
2. С каква скорост спермата напуска мъжкия организъм? Може да ви звучи невероятно, но мъжът изхвърля спермата със скорост 44 км/ч. Така поне твърдят учените.
3. Колко време е необходимо, за да бъдат възбудени един мъж и една жена? Разбира се, всичко е строго индивидуално, но ако и двамата партньори са здрави, на мъжа му трябват няколко минути, а на жената – от 10 до 20.
4. От какво е съставена спермата? От вещество, наречено спермин, чиято основна функция е да предпази сперматозоидите от вредно външно въздействие.
5. В кои дни жената е най-сексуално активна? От гледна точка на биологията това време съвпада със средата на месечния цикъл. От гледна точка на реалния живот, когато до нея има привлекателен мъж…
6. Вярно ли е, че сексът е полезен за организма? Абсолютно! И това е научно доказан факт. Сексът е полезен, защото по време на акта в организма се отделят ендорфини, които действат подобно на наркотик. Сексът помага при главоболие.

Сексът с нов партньор изисква повече старание

keeploveПървата нощ с нов мъж в леглото определено е изпитание. Но да се надявате тя да бъде идеална, няма смисъл, казват специалистите. Забравете за комплексите си и дайте воля на чувствата, съветват още те.

Първият секс е като първото впечатление – важен е за развитието на всяка връзка. И ако искате да се получи добре, трябва да се постараете. А ако искате оценката да е „отлична”, трябва да спазите пет важни правила.
Забравете за комплексите. Партньорът ви няма да забележи недостатъците на тялото ви, ако вие не се притеснявате за тях и не се опитвате постоянно да ги прикривате, правейки ги по-видими! Няма мъж, който по време на полов акт да седи и с критичен поглед да разглежда тялото на жената до себе си. Емоциите и инстинктите в този момент вземат връх над разума. Доказано е, че когато жената обича тялото си и с радост го открива за партньора, неговите впечатления от секса са много по-приятни и ярки.
Прелюдията е задължителна. Преди да пристъпите към основните действия, трябва добре да „загреете”. Както се казва, не бързате за никъде. Отпуснете се, пийнете нещо, танцувайте, галете се, за да почувствате тялото на другия, аромата му. След това и сексът ще бъде много по-див.
Мълчанието не е вариант. Възможно е при тази първа интимна среща партньорът ви да прави неща, които не ви харесват или пък да не прави други, които биха ви доставили удоволствие. Можете да си мълчите, но това е глупаво. Кажете какво искате, за да се насладите максимално на срещата.
Не се стъписвайте. Възможно е по време на секса да възникнат неловки ситуации, от които трябва да се намери бърз изход, за да няма след това обидени. Достатъчно е да се усмихнете, да промените позата и да продължите, за да изчезне неловкото усещане.
Похвала и поощрение на финала. Независимо от това колко добър е бил сексът, трябва да похвалите партньора си. Най-малкото, защото се е постарал да ви достави удоволствие. Ако сте се харесали взаимно, ще имате време да се усъвършенствате, а похвалата, ще му даде стимул да работи още по-усилено следващия път. Ако пък не повторите срещата, ще можете да продължите напред без неприятни впечатления.

Размерът, който има значение

minet3Жените може и да казват, че избират мъжете по любов,  по размера на заплатата или излъчването и да не признават, че онова, което се крие отпред в панталона е от значение, но… лъжат. Ако срещата в леглото се окаже разочарование, всички останали плюсове губят смисъл, категорични са специалистите.

И обратното – ако сексът е бил добър, въпреки наличието на куп други недостатъци, раздялата с мъжа става много по-трудна. Според учените може да се говори дори за сексуална зависимост, както се говори за финансова, например. Един от сексолозите разказва, че негова клиентка се опитвала в продължение на три години да се раздели с женения си любовник. Неуспехът си обяснявала с едно единствено изречение – „Има идеалният размер…”. Може да ви звучи невероятно, но е факт. Който дава отговор на въпроса наистина ли размерът има значение.
Тежката дума на науката. Според резултатите от проведено наскоро изследване, публикувано в The Daily Mail, размерът на члена винаги е бил и си остава единственият водещ критерий при избора на партньор от страна на жените. Учените обаче успокояват представителите на силния пол, обяснявайки, че важен всъщност е не самият размер, а пропорциите на члена. Т.е. той да изглежда съразмерен с останалата част от тялото. Италианските изследователи пък установили, че големите пениси отдавна са останали в миналото. Средностатистически дължината на мъжкото достойнство е намаляла с 10 процента и ако през 1948 г. средната дължина е била 9,7 см, сега тя е само 8,9 см.
От първо лице. Разбира се, когато става въпрос за секс, не трябва да се доверяваме само на науката, а и на личния опит. Големият размер осигурява по-дълбоко проникване, което със сигурност доставя и по-голямо удоволствие. В същото време обаче, големият размер може да причини и дискомфорт, болка, дори вътрешни наранявания. Затова, ако на вашия партньор му е провървяло с размера, в никакъв случай не пропускайте любовната игра. Сексолозите съветват преди самото проникване жената да е достатъчно добре „загряла”. От една страна това й гарантира по-голямо удоволствие, от друга, ще й спести неприятното усещане за силово проникване. В случая, когато партньорът е с по-малък пенис, помислете за пози, в които проникването е по-дълбоко, например кучешката или 69, както и за допълнителни стимулиращи средства като сексиграчки.
Полова и психологична съвместимост? Размерът на пениса има значение, но удоволствието зависи и от размера на влагалището. При някои дами след раждане влагалището се разширява, други практикуват различни йога практики, които стягат мускулите там долу. Всичко това се отразява на усещанията от проникването. А според специалистите, дори половите органи на двамата партньори да си подхождат идеално по размер, пак не е сигурно, че ще си паснат в леглото, защото освен физическите, налице са и психологически фактори – миризми, докосване, глас, усещане… Сексуалното излъчване и енергия са също толкова важни, колкото и размерът. То обаче може да се контролира. На помощ му идват интериора на помещението, облеклото на патрньорите, романтичните моменти – музика, светлина, аромати.

Стрийптизьорката Дита фон Тийз:
„Истинската сексуалност идва отвътре“

ditaКралицата на бурлеската и съблазняването има на какво да научи жените. В едно свое интервю неотдавна тя казва, че основното нещо, което една представителка на нежния пол трябва да знае е как да изглежда безупречно, поддъжана и желана.

„Смятам, че много от жените всъщност не разбират какво е да изглеждаш секси. Увереността в себе си е тази, която ни прави да изглеждаме истински съблазнителни”, казва Дита и допълва: „Вътрешната сила, разумът и чувството за хумор стоят в основата на нашата сексуалност. Великите съблазнителки в историята са знаели, че да бъдеш желана не означава да си просто привлекателна или възбуждаща. Така че не се налага да избирате между своя ум и сексуалност. Просто трябва да разберете, че вътрешният мир формира сексуалността ви”.
Никога не се отпускайте
Близките ви отношения с един мъж не са повод той да ви вижда в естествения ви вид, смята една от най-прочутите стрийптизьорки в света. „Никога не си позволявам да се появя пред приятеля си с ролки на главата”, казва тя. „Разбира се, аз също се нуждая от отдих, у дома не ходя на високи токчета, но и не се обличам в халати и раздърпани тениски. Имам прекрасна колекция от домашни дрехи, в стил 30-е и 40-е години”.
Обичайте тялото си
Дита не крие, че е увеличила размера на бюста си, сложила си е бенка на скулата и пристяга талията си с помощта на корсет до заветните 56 см. „Пластичната хирургия съществува от 1700-а година, когато е била направена първата корекция на носа и ми се струва странно близо четири века хората да се отнасят към нея с предубеждение. Тя е просто начин да подобрите това, което вече имате. Важното е да можете да спрете навреме и да се наслаждавате на резултатите.” Казва, че обича тялото си и съветва всички дами да постъпят като нея, защото така ще се чувстват много по-уверени и освободени в общуването си със силния пол. „Поставете в стаите уред за регулиране силата на светлината на лампите, боядисайте стените на спалнята си в розово и веднага ще харесате тялото си, гарантирам ви!”
Бельото и красивите дрехи са най-добрите приятели на жената
Кралицата на бурлеската е известна с любовта си към копринените чорапи и изящното бельо. Тази нейна страст датира от времето, когато е на 15 г. и работи в магазин за бельо. Днес има собствена линия, в ретро стил, игрива и много женствена. „Всяка вещ, която пада на пода, докато се събличате, трябва да изглежда нова, прекрасна и достойна да бъде фотографирана”, казва дамата, която често се облича само, за да бъде красиво съблечена.

Еротичният масаж поражда желание за нещо повече

eroticmassageМасажът е приятно изживяване за представителите и на двата пола. И подходящ подарък за празника на влюбените. Бъдете нежни, за да откриете неподозирани страни на удоволствието.

Нуждаете се от… Приятна стайна температура, иначе партньорът ви ще побърза да се напъха под топлата завивка и сладко да заспи. И второ, качествено масло за масаж. То ще направи кожата по-гладка и по-лесна за масажиране. А и благовонните масла имат свойството да въздействат на фантазията. Особено подходяща е комбинацията от жасминово и сандалово масло. Но не прекалявайте.
Как да го правите? Започнете от главата. С върха на пръстите си започнете да правите кръгообразни движения, нежно. После продължете по тила и гърба. Натискайте малко по-силно. Също и по голото му дупе. Когато стигнете до вътрешната страна на бедрата, пипайте по-нежно. После може да продължите към пениса и тестисите. Там вече от вас се иска да бъдете особено нежна.
Кое възбужда? Змиевидният масаж е нещо неповторимо, казват двойки, които са го практикували. При него участва цялото тяло! Единият партньор ляга по корем, а другият ляга отгоре му, като предварително двамата са се намазали с масажно олио. С плавни движения двамата се движат, извиват и приплъзват като змии един върху друг и един под друг. Жестоко чувство, което трудно може да се опише! Просто го изпробвайте…

Съвместимост според кръвната група

idealsexИмате проблем с партньора си, нещо в секса не върви? Според проведени наскоро проучвания кръвната група може да разкрие много за темперамента и сексуалните предпочитания. И може да ви помогне да прецените дали си подхождате.

Жена с кръвна група O.
Японците казват, че ако един мъж търси много активен, див секс, трябва да си намери жена именно с тази кръвна група. Нейната страст не познава табута. Тя е идеалната любовница, която винаги оправдава очакванията на партньора. Не й е трудно да пробуди страстта в партньора, но тя е в състояние да контролира добре либидото си.
Жена с кръвна група А. Тя често е определяна като „делова” и „несексуална”. Трудно може да бъде съблазнена, защото сексът рядко занимава ума й. Тя е по-скоро пасивна, не си пада по експериментите. Но ако все пак мъжът успее да я привлече, страстта й ще се разгори и тя ще се отдаде на насладата.
Жена с кръвна група В. Представителките на тази група са най-малко заинтересовани от удоволствията, които може да им достави сексът. Но прекрасно осъзнава своята сексуалност и умението да я използва. Тя е разкрепостена, свободна, без да придава особено значение на секса или усилията, които полага партньорът й в леглото.
Жена с кръвна група АВ. Тя е родена да бъде сексдоктор за всеки мъж, който среща проблеми в леглото. Чувствана е, бързо достига до оргазъм, лесно се приспособява към партньора. Може да получи удоволствие почти с всеки представител на силния пол. Наслаждава се еднакво както на нежните ласки, така и на по-грубите. Мъжът, попаднал в леглото на жена с кръвна група АВ, никога няма да го забрави…

Мъж с кръвна група O. Той е почитател на страстните приключения. Обикновено има тайна колекция с порно, а на среща с приятели обожава да разказва мръсни вицове. Много е активен. Всяка девета секунда от живота му е посветена на мислите за секса! За съжаление често забравя за потребностите на партньора си, което означава, че човекът до него трябва да е по-пасивен. Оставете го да действа и просто се наслаждавайте.
Мъж с кръвна група А. Той е нерешителен, срамежлив, почти винаги отъждествява секса с любовта. Деликатен и много внимателен като любовник, способен да изпълни и най-невероятното желание на партньора. За да бъде сексът идеален, трябва да ви свързва силна емоционална връзка. Има богата сексуална фантазия, но е склонен да изпълнява по-скоро желанията на партньора, отколкото своите собствени. Ако успеете да го накарате да се отпусне, ще ви достави невероятно удоволствие, за което дори не сте си и представлявали, че съществува!
Мъж с кръвна група В. Сексът за него е просто приятно изживяване. Това че сте в леглото му и се чувствате превъзходно, не означава, че ще получите любов или предложение за брак. Обича свободните жени, които не му поставят ограничения. Обожава да се хвали със завоеванията си. Не се изненадвайте, ако се похвали и на вас…
Мъж с кръвна група АВ. Трудно контролира страстта си, но превръща секса в истинско изкуство. Той не търси приключения, защото те сами го намират. Притежава силен магнетичен чар и е свободен за секс винаги и по всяко време. Интересното е, че в брак или сериозна връзка, той е много сдържан. Ако искате да запазите страстните преживявания в спалнята, ще трябва да успеете да го убедите, че връзката ви е сериозна, но на преден план стои сексът, не верността…

Пет причини да глезите партньора си с орални ласки

sexywomanЧе тази любов е полезна за мъжете, са изписани тонове литература. Но сега се оказва, че е изключително добра от здравословна гледна точка и за дамите.
1. Понижава нивото на стреса. По време на ласките се стимулират нервните окончания на устните и организмът произвежда хормона окситоцин, което има отпускащ и релаксиращ ефект. Дамите, които практикуват орална любов пет пъти седмично, по-рядко изпадат в истерия и преживяват много по-леко стресовите ситуации.
2. Работи срещу вредните навици. Според швейцарски учени фелациото помага на жените да откажат цигарите и да се справят с раздразнението. „Просто една активност на устата заменя друга, по-скучна и при това вредна”, казват специалистите.
3. Гори калории. За 26 минути орална любов се изгарят калориите от една пица, а 53 минути, приключили с оргазъм, „унищожават” калориите от 3 хамбургера и пакетче чипс!
4. Спермата съдържа полезни микроелементи, които подобряват състоянието на кожата и жизнения тонус, укрепват венците, както и хормона простагландин, който попадайки в организма, стимулира производството на женски хормони, в това число и естроген. Влияе положително на мозъчната дейност и дори има анти-ейдж ефект.
5. Облекчава протичането на бременността. Австралийски учени доказаха, че при жените, които активно практикуват орална любов, бременността протича без усложнения.

6 правила за успешен избор на любовник

sexrazlikiДа, знаем, че не е добре да се изневерява. Но все пак се случва. Затова ви предлагаме няколко проверени съвета за това как да изберете правилния сексуален обект, без да си навлечете неприятности.

Чистоплътен е, използва контрацептиви. Едва ли ще се зарадвате да видите двете чертички на теста за бременност, ако бащата не е собственият ви съпруг или постоянния ви партньор, които нямате намерение да напускате… Бъдете внимателни и подходете отговорно, защото напоследък броят на мъжете, които държат да правят секс без презерватив нараства.

Не трябва да имате общи делови или финансови отношения. Нито вие, нито съпругът ви (или постоянният ви партньор). Ще бъде доста неприятно да разберете, че сте го омаяли не с неотразимата си женственост, а с възможността да сключи успешен договор или да се домогне до нов проект.

Трябва да разполага със свободно време за срещите ви. Работата по график малко пречи на интимния живот. Мъжът, който през деня е контролиран от шефовете, а вечер от съпругата или майка си, не може да ви бъде пълноценен любовник. Затова се насочете към партньор със свободен график, който сам планира деня си.

Тактичен е. Спецификата на отношенията ви изисква деликатно отношение от негова страна. Трябва да е съобразителен и да не ви прави подаръци, които ще ви поставят в неловка ситуация, ще осложнят живота ви. Или пък да не използва парфюм с тежък мъжки аромат, който веднага ще направи впечатление на постоянния ви партньор.

Умее да мълчи. Преди да се втурнете с главата напред в тази привлекателна авантюра, помислете как би се държал той, ако се разделите по някаква причина. Обърнете внимание как говори за предишните си връзки, за враговете си. Сдържаността и мълчанието са знак за джентълменско, мъжко поведение.

Има недостатък. За да си остане просто любовник, е желателно да притежава недостатък. Така ще знаете, че не е подходящ за съвместен живот. Това може да е някой малък, мил недостатък, но все пак – недостатък, който в големи дози вие не бихте харесали.

Качествен секс? Пийте витамин В!

love3Ако имате проблем в леглото вероятно организмът ви страда от липса на витамини, коментират специалистите. Качеството на сексуалният ни живот се определя от баланса на четири витамина, твърдят австралийски учени.

Изследователите стигнали до извода, че наличието на достатъчно количество от тези четири витамини – А, С, Е и В комплекс, са важни са добрия секс както при мъжете, така и при жените.

Витамините могат да се приемат на таблетки. В този случай е добре да се консултирате с лекаря си, за да сте сигурни, че няма да се получи излишък, който е по-опасен от недостига на витамините. Разбира се, най-добрият, здравословен начин и чрез храната. И четирите витамина се срещат в плодовете и зеленчуците – цитруси, ягоди, киви. Витамини от група В има в бананите, картофите и морската риба. Витамин А има в яйцата, черния дроб, рибеното масло, млечните продукти. Витамин Е ще откриете в растителните масла, овесените ядки, бадемите, соята, орехите, доматите и агнешкото месо.

Как да преживеем раздялата

loveЕдно от най-трудните неща в една връзка. Имаш чувството, че те боли навсякъде. Физически. Искаш да напарвиш нещо, но не можеш, защото знаеш, че няма смисъл. Че всичко е свършило… И все пак животът продължава! Как да преминем момента на раздялата по-лесно? Ето няколко изпитани и преживяни съвета.

Опитайте се да споделите болката си с повече хора. Докато ви изслушват да изливате мъката си, ще  усетите как ситуацията става все по-поносима. Защото осъзнавате, че не сте сами. Излизайте често навън, срещайте се с други хора.

Спешно си намерете хоби или занимание. Работата е най-доброто лекарство, защото отвлича мислите. Затрупвайки се с ангажименти няма да имате време да мислите за раздялата. Ако точно в този момент се случи така, че нямате работа, започнете да учите нещо – език, каквото и да е. важното е мозъкът ви да бъде ангажиран.

Започнете да спортувате. Първо, ще се справите по-лесно със стреса. Второ, ще се почувствате по-добре физически, по-привлекателни. И трето – ще се освободите от негативните мисли и емоции, които ви тормозят отвътре.

Това са първите три стъпки, които трябва да направите задължително. Има и някои по-маловажни, които също ще ви бъдат от полза…

Приберете вещите на любимия човек в кашон, за да не ви  напомнят за него и за раздялата. Махнете снимките, подаръците, всичко. След време, когато се почувствате по-добре, можете да върнете част от снимките, все пак са история.

Не ходете на места, които са били любими на двама ви. Забравете за „вашата“ улица, „вашата“ алея в парка, „вашето“ кафене, ако искате да не ви боли.

Избягвайте местата, където можете да срещнете вече бившия/ата. Не минавайте случайно край офиса или дома му/я, надявайки се да го срещнете.

Не слушайте тъжни любовни песни и не гледайте романтични филми. Сега е моментът да видите всички нови комедии и екшъни, излезли по кината.

Потърсете добрите страни на ситуацията – сега ще имате повече време за себе си, за срещи с приятели, за любимото си хоби.

Болни от любов

man_woman1Това, което в романите красиво наричат съдбовна страст, психолозите често смятат за душевна болест, която трябва да се лекува. Какво е страстно влюбеният човек?

На пръв поглед той прелива от нежност, романтика, радостен трепет. Но всъщност страстта няма нищо общо с любовта и е способна да разруши човешката личност. Психолозите отдавна са определили това състояние като зависимост, подобна на наркоманията и алкохолизма. Как да различим болестта от здравото любовно чувство и можем ли самостоятелно да се преборим с фалшивото? Основните симптоми  на заболяването…
Ще ме обикне на всяка цена
Обхваната от страст, жената се чувства добре само когато Той – избраникът, постоянно й обръща внимание. За да завоюва благоразположението му, тя е в състояние да прибегне до интриги и предателства. Фиксидеята “Той ще ме обикне на всяка цена” може да направи човека сляп за това, което може да извърши. А ако всички усилия се окажат напразни, идва ред на отмъщението: “Тогава никой друг няма да те притежава.”
Лечение: Трябва първо вътрешно да се отдалечите от мъжа, в когото сте влюбена. Опитайте следното: намерете пет ценни качества у себе си, които любимият не притежава, и помислете бихте ли живели с човек, лишен от тези добродетели. После открийте в него пет качества, които самата вие бихте желали да притежавате, и ги “премерете” на себе си. Удобно ли се чувствате или усещате дискомфорт? Повтаряйте това упражнение по-често и душата ви ще се успокои.

Ами ако ме напусне?!idealsex
Тази мисъл може да ви побърка. Непрекъснато да живеете със страха, че любимият в един прекрасен миг ще се изпари, ще отиде при друга, ще ви предаде, е наистина болестно състояние.
Това ви държи будна нощем, постоянно води до спазми в корема и сериозно пречи на взаимоотношенията ви, на работата и въобще на живота ви. Защото усещайки вашата нервност и постоянното ви очакване да бъдете наранена, партньорът също започва да изпитва безпокойство. Дори прекрасно настроеният към вас човек, като поживее месец-два в подобно състояние, ще се замисли за по-спокойна партньорка.
Лечение: Научете се да се справяте със своята тревога. Можете да разкажете на любимия за опасенията си, да ги обсъдите заедно, навярно тогава те ще се разсеят. Ако такава откровеност не е по силите ви, опитайте се да “разложите” страховете си. Добрият самоанализ може да ви освободи от много разрушителни емоции.

Той е идеалният
lovefood1Страстта прилича на лъч светлина, който осветява единствено образа на любимия. На човек, поразен от нея, му се струва, че на света няма по-умен, по-красив и по-обаятелен от избраника му. Даже пороците на кумира му изглеждат като достойнства.

Редом с любимия вие усещате душевен подем, а при липсата му изпадате в депресия. Е, това не е ли зависимост? Но и с нея можете да се справите.
Лечение: Просто “разфокусирайте” погледа си, съсредоточен само върху него. Ще ви се наложи наново да преоткриете света и околните да влязат пак в полезрението ви. Ще видите колко много хубави мъже има около вас. Нали не мислите, че само и единствено Той, вашият възлюбен, е най-достойният на този свят?

Мислите само за него
Тlovepravilaой просто не излиза от ума  ви. А живота преди появата му възприемате като празен и лишен от всякакъв смисъл. Днешният ви ден зависи напълно от благоразположението му към вас. Но подобна ситуация е много опасна.

Вие не можете да живеете единствено в настоящия миг – без минало и без планове за бъдещето, и това води до разрушаване на вашата личност.
Лечение: Трябва да си “припомните” всичко. Започнете с най-ярките и най-скъпи преживявания, възкресете детайлите. Престанете да си повтаряте, че животът ви преди него е бил пуст – много добре знаете, че това не е вярно.
Планирайте нещо реално в тази част от живота си, която не е свързана с него – в службата, с приятели или роднини, спомнете си хобитата си. Отидете на театър, на кино, правете това, което ви харесва, и ще се убедите, че той не е център на Вселената.

Секс манията – модерна болест или просто болест?

Специалистите обичат да обясняват изневярата с т. нар. „сексуално пристрастяване“. Съществува ли то и доколко доводът им сериозен?
В САЩ 6-седмична терапия в специализирана клиника струва между 20 000 и 40 000 долара. Първоначално пациентът се подлага на различни психологични тестове и се снема пълна анамнеза (история на заболяването). След това се провежда психотерапия, допълнена от медикаментозно лечение. Неговата цел е както да предпази пациента от депресии, така и да се потиснат сексуалните му желания. Постепенно пациентът се научава как да се въздържа с помощта на алтернативни начини на поведение.

Сексуалното пристрастяване
Засегнатите изпитват непреодолимо желание да правят секс и то определя до голяма степен поведението и мислите им в ежедневието. Пристрастените постоянно са в търсене на сексуално удовлетворение, но в повечето случаи не го постигат и не успяват да изградят пълноценна интимна връзка с партньора си. Разочарованието от провалите ги кара не само да продължат търсенето на удовлетворение с удвоени сили, но и да увеличават дозата секс. Според последни проучвания пристрастеността към секса е заложена в гените на човек.

Има ли границата между високата потентност и зависимостта?
Няма общовалидни критерии, които да дават дефиниция на това заболяване, но и тук както при останалите зависимости важи следното: това е състояние, при което се характеризира с непреодолим, нарастващ стремеж към определено емоционално и физическо състояние. „Потентен“ може да се преведе като „можещ“, докато „зависим“ като „не можещ без“.

Уморени сте от секса? Тогава просто бъдете заедно!

И най-стабилната връзка може да бъде разклатена, ако единият от двамата партньори се чувства постоянно нежелан

Колко пъти вечер, когато сте си лягали, сте очаквали с ужас, че мъжът до вас ще ви прегърне, ще бъде мил, ще иска да споделите неговите сексуални желания? И когато вие му кажете: “Не сега, скъпи“, а той уважи нежеланието ви, вие заспивате спокойни? Позицията ви може да бъде разбрана. Но поставяли ли сте се на негово място, за да разберете как се чувства, когато интимните му потребности са отхвърлени в момент, когато силно го вълнуват?

Две в едно тяло, една душа
„Свикнали сме един с друг“, „Загубихме интерес“… Подобни реплики се чуват все по-често в кабинетите на сексолозите. А те в такива случаи съветват да се мисли не толкова за секса, а за близостта. Защото именно чувството, че сте едно цяло – не само физически, но и духовно, може да ви спаси от създалата се ситуация. Не си мислете, че ако решите да прегърнете и приласкаете любимия, той на всяка цена ще иска нещо повече, въпреки вашата умора. Желанието за близост не означава непременно секс. Докосването на телата, простата ласка е за предпочитане пред спазването на физическа дистанция.
Направете пауза
Що се отнася до секса, проблемът най-често се състои във факта, че мястото, което партньорите му отреждат в своите дневни приоритети е много назад. А сексът трябва да е част от ежедневието ви, ако искате нещата между вас да вървят без проблеми. Някои казват, че задължението да се прави секс убива желанието, страстта. Ако наистина настъпи такъв момент, в който усещате, че е време да се отдадете на ласки, а не ви се иска, направете нещо друго. Изиграйте едни карти, „Не се сърди човече“ или шах. Без секс за известно време връзката ви няма да се разпадне, но без емоционалната близост тя е обречена. А именно емоциите са тези, които ни карат да потърсим интимност. Научете се да общувате, да споделяте, а не да таите в себе си всичко, което ви вълнува, дразни или радва.
Доброто старо време – спомнете си го!
Много е полезно от време на време да си говорите за онези, щастливите, първи дни от вашата връзка. Любовта ви е започнала не като физическо влечение, а като стремеж да „притежаваш“ личността на другия. Хората обикновено се усмихват, когато се сещат за нетърпеливостта и удоволствието от секса през първите дни, седмици, години… Тогава е имало разходки в парка, уикенди до отдалечена хижа в планината. А когато ги попитате кога за последен път са си прекарали романтично, няма и да си спомнят. Спомняйте си за най-добрите дни и моменти от вашата връзка. И ако наистина искате да съживите отношенията си, си струва да се замислите дали това ново нещо, което търсите и към което се стремите, не е добре забравеното старо…

Съвет
На всеки поне веднъж му се е случвало да преживее несъответствието между неговите желания и тези на партньора му. Ако на него все не му достига секс, разберете се инициативата за по-интимните работи да идва от вас. И изобщо една по-честа смяна на ролите ще се отрази освежаващо на отношенията ви като цяло.


Заедно или не?

Заедно сме.  От близо 5 години. Сега се караме постоянно. Той ме нарича „тъпо парче“, аз отговарям с дежурната фраза: „Отивай си и ме остави да живея“. Това любов ли е?
Любовта трябва да е нежна. Да гали. Да целува. А не да обижда и обвинява.
Любовта трябва да дава, а не постоянно да иска.
Любовта е невероятно усещане, а не хартия с приходи и разходи. Значи ли това, че не трябва да сме заедно?
Трудно е да реша. Трудно е да кажа на сърцето си.
КРАЙ.

Как да преживееш раздялата?
Тя е като една малка, но истинска смърт. Сигурно се е случвала на всеки човек. Според психолозите, стресът, който преживяваме, когато се разделяме с любим човек, е равен на стреса, причинен от едногодишен престой в затвора в единична килия.

По-голяма е мъката за този, който предизвиква събитието. И ако заразяният може в един момент да открие ново щастие и да забрави, инициаторът на раздялата винаги ще помни  и ще се чувства виновен на подсъзнателно ниво. Разбира се, това не трябва да ни кара да страдаме от съвместния си живот с някой и да търпим отношението му. Просто трябва да се научим да се справяме с последици.
Как да постъпиш ти, ако се разделиш с близък на сърцето ти човек?

Сподели нещастието
Колкото повече хора посветиш в мъката си, толкова по-малка ще стане тя. В психоанализата това се нарича метод на разсейване на тъгата. С риск да станеш досадна на всичките си приятелки, разказвай подробно за това какво чувстваш и какво те мъчи, докато не усетиш, че ти олеква на душата. После им се извини и не забравяй да им благодариш, че са ти помогнали да преодолееш това огромно нещастие. Те ще се почувстват доволни от способностите си.

Излей мъката
Седни пред огледалото у дома и му разкажи всичко, което те притеснява и тормози. После можеш да си попееш – според психолозите терапията е много ефективна срещу стрес. Освен това опитът да вземеш по-висок или по-нисък тон така ще те увлече, че скоро ще забравиш защо си започнала. Упражнението по пеене може да завърши с няколко мимически такива. Те определено ще повишат настроението ти. Основната ти цел е да си докажеш колко несериозен е проблемът, който те подтиска.

Промени външния си вид
Не е задължително, но пък действа добре за всяко ново начало. Направи си прическа, посети козметика си, купи си нови дрехи. Шопингът е добра терапия срещу наранено сърце, стига да е добре премерен, за да не се превърне в нова заплаха за душата ти.

Бъди активна
Докато се опитваш да забравиш как „този мръсник” те е направил за смях, можеш да усъвършенстваш испанския си, да откриеш, че имаш талант за оцветяване на фигурки или пък че правиш невероятни бижута от мъниста. Не отказвай среща на приятелките си, особено ако са решили да ходят на пиано бар или боулинг. Имаш нужда от нови запознанства и социални контакти.

Опиши историята
Не е необходимо да започваш да си водиш дневник, макар че и това понякога помага при душевни проблеми. Можеш просто да опишеш всяка част от тъжната история на раздялата. Погледни на нещата откъм смешната им страна и се опитай да превърнеш спомените си в сценарий за романтична трагикомедия. Може да продадеш написаното и някой ден самият Хю Грант да бъде в главната роля…

Сред всички тези съвети и рецепти, остана да кажем само едно: не забравяй, че ти си единствена и неповторима. И онзи, който те е зарязал настина не знае, че е изхвърлил скъп диамант, за което някой ден ще съжалява. Ако пък инициатор за раздялата си ти, не спирай да си повтаряш, че и двамата имате право на по-добър шанс в живота. Останалото е просто въпрос на случайност.

Той е мамино синче

По паспорт той може и да е на 30 или 40, при това женен за вас, но по душа да си е останал същото мамино момченце, каквото е бил на 16. И това води след себе си страшно много проблеми за връзката или бракът ви. Възможно ли е да ги разрешите и как?

Като любимецът на мама, той не обича да остава сам, да си ляга сам, да прави какво и да е сам! Хленчи, когато яйцето, което му сервираш на закуска не е обелено, а захарта в чашката за кафе не е разбъркана. Ревнува те от приятелките ви. А ти се питаш откъде се е взел такъв? Как откъде – от под полата на мама! Родителката му просто го е преносила – я до 25, я до 30 години. Може би е щяла да го “носи” още, продължавайки да му чисти обувките или да му пере слиповете, ако природата не беше си казала думата – т.е. приискало му се е да си има жена!  А на теб ти тежи да носиш на ръце това непораснало момче. Иска ти се то скоро да проходи и да се превърне във всестранно развита личност, в мъж…
Според психолозите, това е възможно, ако твоятт герой все още не е навършил 40.
С какво да започнеш?
Първо е необходимо да прережеш пъпната връв, свързваща мъжа ти с майка му. Всяка акушерка ще ви каже, че най-добре е това да се направи бързо и решително, с един “удар”. Ако живеете със свекърва си, почти мигновено си намерете самостоятелно жилище, колкото и да ви струва то! Все пак психическият ти и душевен покой е много по-скъп. Първоначално синчето може да капризничи, защото са го отделили от сигурността му. Постарай се да му отвлечеш вниманието от темата с нещо приятно, например с теб – бъди мила и любвеобвилна, не забравяй да му почетеш вечер от някоя приказка – за препоръчване е “Камасутра”!
Да поиграем
След първата стъпка идва ред на втората – научи любимия да върши полезни неща у дома и да придобие някои навици. В никакъв случай не казвай “Почисти с прахосмукачка” или “Моля те, измий чиниите”! Той веднага ще си спомни за родния дом, където не се е налагало да прави нищо. По-добрият вариант е да му предложиш всичко това под формата на игра. Психолозите твърдят, че това е най-ефективният образователен метод. Например, състезавайте се кой най-бързо ще събере боклука от пода или пък кой ще успее първи да нареди прането според вида на дрехите – панталони при панталони и ризи при ризи!
Прави като мен
Не се притеснявай да обясниш на мъжа си какво точно се иска от работата му с прахосмукачката или парцала. Той може да не прави нещата като теб и това да те дразни. Най-лесното е да обясниш как го искаш ти. Той ще се съгласи с теб, ако го помолиш и му покажеш. Защото те обича, въпреки силното присъствие на мама в душата му. Ти ще бъдеш или си майка на неговите деца, а това е важно за всеки представител на силния пол – от доказалия се мъжкар до маминото синче. Така че на всички им се налага да пораснат, дори и да не им се иска, просто защото след тях идват други!
Ще се поправи
Не е изключено от цялото това напрежение на превъплащаване, твоят благоверен да вдигне температура. В такива случаи мама сигурно си е вземала отпуск, изключвала е телефона и му е приготвяла вкусни печени бисквитки, но ти не трябва да правиш нищо подобно! Просто изрази съжаление и съчувствие, а после отиди на работа. И не забравяй да споменеше докато излизаш, че може би ще е по-добре докато той се оправи да спите в различни спални! Той ще полежи, ще се повърти и като види, че никой не му обръща внимание, ще се вземе в ръце.
А и съм готова да се обзаложа, че след последната ти реплика, вечерта преди да си легнете, той вече ще се чувства много-много по-добре!
Може би не е далеч денят, в който ще сте щастлива, че до теб стои един прекрасен мъж, на който спокойно можеш да повериш ролята да бъде баща…

10 коментара за “Любов и секс”

  1. sapoznax se sas nedno mom4e ot garsiq toi e moi komshiq ot 3 sednisi stava 44e se poznava me no toi ima drug i tova me prav neshtassna kogato vidq tova momi4e se iznervqm i mi idva da q ubiq kakvo da napravq asm razli4na toi e gark as blgarka kvo da napravq mislq 4e se vlubvam v nego
    molq pomognetemi

    • Няма нищо лошо в това да харесвате някого, нито да се влюбите в него. Опитайте се да бъдете мила, общителна, намирайте си повод да се виждате… Ако той по някакъв начин е заинтригуван от вас, ще намери начин, време и място да ви го покаже:) Разбира се, другото момиче не ви е направило нищо лошо, за да искате да му навредите:))) Ако обаче въпросното момче предпочита настоящата си приятелка и не прояви интерес към вас, ще трябва да се оттеглите с достойнство. Все пак за една връзка и любов са нужни двама! Сигурна съм, че ако с него не се получи, скоро ще срещнете друго момче, което ще спечели сърцато ви, а вие – неговото:) Успех!

  2. Kiki каза:

    Здравейте!
    Аз пък се запознах с човек, който направо ми влезе под кожата. Беше много мил, много общителен. Запозна се с родителите ми, със семейството ми. Но в деня, в който аз отидох да се запозная с майка му уж беше всичко наред, но на следващия ден беше различен. По принцип всяка сутрин докато се събудеше ми звънеше, на обяд преди да си легна аз пак звънеше и вечер за лека нощ ми се обаждаше. На другия ден не се случи нищо такова. Аз му се обадих и разбрах, че майка му не ме е харесала. Казала, че съм била много мълчалива и студена. Срамувала съм се и не съм ядяла. Аз си мисля, че след като се запознавам за първи път с майка му не значи, че трябва да си отворя душата. Пък и по принцип не говоря много. Най-вече че аз съм от друга страна, а той си е в своята. Тук нещата са различни. Обичаите им са различни. След няколко дни пак му се обадих и му казах, че е студен и той ми каза, че сме избързали, а аз му казах, че ако той не беше избързал, аз нямаше да направя нищо. Каза, че искал време. Но това може да значи 2 неща или да се разделим и да се съберем. Забравих да кажа, че той поиска да си останем приятели, а аз не мога да бъда приятел с човек към когото имам силни чувства. Моля за съвет. Кажете и вие как мислите? Дали не му влияе майка му? Или просто се е уплашиш? Знам ли и аз. Някакъв съвет ако може. Благодаря! 🙂

    • Привет, извинявай за късния отговор, сигурно събитията отдавна са намерили естественото си развитие. И все пак – от своя скромен опит знам, че това вляние независимо на кой от двамата родители, не е за добро. Ако той иска да бъде с теб, мнението на майка му няма да е от значение… Иначе то ще влияе на живота ви постоянно.

  3. Алберто Йорданов каза:

    разделих се с приятелката ми и сега не ми се живее

    • Животът е най-прекрасното нещо, което сме получили като дар. Една любов не трябва да го застрашава. Дори да е нещастна, болката от нея ще отшуми, сърцето ти ще е научило нещо ново, ще е почувствало нещо по-различно и ще бъде готово да посрещне една нова любов. Тя със сигурност те чака някъде там. Просто трябва да отвориш душата си и да срещнеш очите й:) Успех!

  4. Doni Paseva каза:

    Много поучителна статия.Всеки трябва да я прочете.Животът е учебник.Колкото повече четеш-толкова повече научаваш.По моето време нямаше лап-топ и за да науча нещо трябваше да си купя книга,но и там нямаше чак такива обяснения.Ще препоръчам на децата си и на приятели да се запознаят със написаното.Браво на издателите!

  5. Kriska каза:

    Имам сериозен и приятел и го обичам, но от известно време съм увлечена от стар познат, който отново се появи в живота ми. Не искам да нараня никого, но съм полудяла по стария ми познат, с него се чувствам защитена. Какво да правя?

    • Послушайте сърцето си. Премислете. Задайте си въпроса с кого искате да бъдете, отговорете си откровено и едва след това говорете с един от двамата. Не мога да ви отговоря с кого ще се чувствате по-добре, мога само да ви посъветвам да помислите с кого се смеете от сърце, за кого ви боли, с кого искате да бъдете постоянно, да споделяте, до кого искате да се събуждате сутрин…

Вашият коментар